Leeuwarden Guitar Night

In samenwerking met de Harmonie in Leeuwarden heeft Stichting Five Great Guitars tweemaal de Leeuwarden Guitar Night georganiseerd. De edities vonden plaats in 2009 en 2010 en bestonden uit een (avond)vullend programma waarbij de focus lag op de gitaar.

Op 27 november 2010 vond de tweede editie plaats van het festival. Overdag konden bezoekers deelnemen aan verschillende gitaarworkshops waarbij de focus werd gelegd op verschillende stijlen en technieken van de gitaarmuziek.

In de avond ging het festival door met het Jimi Hendrix Memorial Concert. Ter nagedachtenis aan de “Godfather” van de moderne popgitaar spelen een aantal bekende Friese gitaristen en vocalisten de zes meest beroemde Hendrix songs. Gevolgd door een slotspektakel waarbij 40 gitaristen (zowel amateurs als professionals) Hendrix’ meest beroemde song ‘Hey Joe’ gaan spelen. De presentatie was in handen van het Vonder en Bloom duo, die tussendoor ook enkele nummers speelden.

De dag werd afgesloten met de “Leeuwarden Guitar Night.” Op het programma stonden onder andere “Three of a Kind”, Gypsy Jazz gitarist Bireli Lagrene, Richard Hallebeek en het gitaarduo Wim den Herder & Lars de Rijk. Maar ook Greg Howe (gitarist van de laatste Michael Jackson World Tour, Enrique Iglesias en Justin Timberlake) en Carl Verheyen (vaste gitarist Supertramp) kwamen langs.

Voorafgaand aan het festival was een YouTube Contest opgezet waarbij gitaartalent een YouTube-filmpje kon insturen. Aan de hand van deze inzendingen werd er een selectie gemaakt van gitaristen die een plekje kregen op het festival. Zij presenteerde zich ook in de avond tijden de “Leeuwarden Guitar Night.”

Stichting Five Great Guitars was voor beide edities verantwoordelijk voor de artistieke leiding, organisatie en productie van het festival.