Zaans Gitaar Festival

Op 2 april 2011 organiseerde Stichting Five Great Guitars in samenwerking met gitarist Ruben Hoeke en het Zaantheater en Zaandam de eerste editie van het Zaans Gitaar Festival.

De format van het festival kwam qua inhoud overeen met de “Leeuwarden Guitar Night” die in 2009 en 2010 door Stichting Five Great Guitars werd georganiseerd in samenwerking met de Harmonie in Leeuwarden.

De dag bestond uit een middagprogramma waarbij bezoekers konden deelnemen aan gitaarworkshops. De workshops richtten zich op verschillende aspecten van de gitaar, van stijl tot techniek.

Voorafgaand aan het festival was een YouTube Contest opgezet waarbij gitaartalent een YouTube-filmpje kon insturen. Aan de hand van deze inzendingen werd er een selectie gemaakt van gitaristen die een plekje kregen op het festival.

Tijdens het avondprogramma traden de bekende gitaarformaties “Five Great Guitars” en “Three of a Kind” op, samen met de Zaanse gitaristen Jeff Heijne en Lars de Rijck. Beatrice van der Poel presenteerde de gehele avond. Na afloop was er muziek van de Ruben Hoeke Band.

Hoogtepunt van de avond waren de 80 amateur- en professionele gitaristen die onder leiding van Ruben Hoeke onder andere You Can’t Always Get What You Want en Knocking on Heaven’s Door speelden.