Three of a Kind

Three of a Kind is de naam van een zeer speciaal gitaartrio. Het trio bestaat uit de gitaristen Jan Kuiper, Stochelo Rosenberg en Zoumana Diarra. Kuiper speelt in dit trio vooral op zijn akoestische gitaar, maar zal ook gitaarspelen op de zeer bijzondere 18-snarige India “Lotus” gitaar. De “Gypsy-Jazz” klanken worden meegebracht door gitarist Stochelo Rosenberg. De derde gitarist is de Malinese gitaarvirtuoos en multi-instrumentalist Zoumana Diarra. Naast de gitaar speelt Zou op de Kora (Afrikaanse harp) en de Balafon (Afrikaanse marimba). Voor zover bekend is hij de enige muzikant ter wereld die een kora met maar liefst 43 snaren bespeeld.

threeofakind-499x482

Drie zeer bijzondere topgitaristen die nog nooit in deze samenstelling op de Nederlandse podia te beluisteren zijn geweest. De gitaristen spelen solo, duo en natuurlijk vooral als trio. Een prachtige combinatie met passie, soul en swingende grooves die  gespeeld worden met een ongekend hoge virtuositeit.

Uit de recensie door Rinus van der Heijden:

“Als het zojuist begonnen jaar maar een kwart van de prachtige muziek van de cd ‘Akasha’ zou afgeven, dan wordt 2010 een ijzersterk muzikaal jaar. Want wat op deze trioplaat gebeurt, grenst soms aan het onwaarschijnlijke. Drie gitaristen uit evenveel volstrekt verschillende culturen, vloeien hier samen in een mengvorm die hun afkomst overeind laat, maar tevens naar een nieuwe cultuur reikt. Een die nog nooit is gehoord en dat is nogal wat als je het over muziek hebt.” Bron: Jazzenzo – Jazz Magazine